Условия за връщане на стоки

Клиентът има право да върне закупената от него стока в рамките на 14 дни от датата на получаването ѝ без да е длъжен да посочва причина, без да дължи неустойка или обезщетение и без да заплаща каквито и да било разходи. Стойността на стоката ще бъде възстановена или ще бъде заменена взависимост от желанието на клиента.

MarBG.com покрива разходите за връщане на артикула в рамките на упоменатия срок от 14 дни след получаването, в случай, че изпращането се осъществява от офис на куриера и с предварително подготвена товарителница от страна на ТърговецаТърговецът си запазва правото да удържи транспортните разходи от Клиента, в случай че Клиентът е изпратил артикулите с товарителница, различна от предварително подготвената, както и в разрез с настоящите условия.

Желанието на клиента да се откаже от поръчката си и да върне артикулите следва да бъде заявено на тел. 0884489695, имейл адрес office@marbg.com или във фейсбук страницата на MarBG.com. При заявяване на такова желание, на Клиента ще бъде изпратена предварително подготвена товарителница с покрити транспортни разходи в срок от 2 работни дни след подаване на заявлението.

При спазване на споменатия по-горе срок от 14 (четиринадесет) дни възстановяването на сумата на клиента ще се извърши в срок от 14 (четиринадесет) дни след получаването на върнатата пратка от MarBG.comВъзможно е от възстановената сума за продуктите да бъдат удържани допълнителни разходи, свързани с пренасочване на върнатата пратка в случай на изпращане до грешен адрес.

Възстановяването на сумата може да се извърши чрез Пощенски паричен превод по куриер (Еконт) или чрез банков превод (по желание на клиента).

Във всички случаи възстановяването на сумата за поръчаните, доставени и след това върнати продукти ще се извърши само при условие, че след преглед на върнатите продукти от страна на Венн 31” ООД бъде установено, че те са с ненарушена цялост и в добро състояние (без да са използвани и без следи от монтаж), че оригиналната търговска опаковка е ненарушена, не е облепвана с тиксо и лепенки на куриера. Под продукт се разбира както самият продукт, така и опаковката му. Опаковката в никакъв случай не трябва да бъде скъсана, замърсена, облепена с лепенки и тиксо или с надписи.

Важно!

1. Предметът на сделката трябва да е в оригиналната си опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП. Възможно е „Венн 31“ ООД да предложи частично възстановяване на сумата, в случай че артикулът е със следи от употреба.

2. Да бъде приложен документът, издаден при заплащането на стоката. В общия случай, при изпратена стока с Еконт с наложен платеж, това е разписката за Пощенски паричен превод. Тази точка не важи в случай на заплащане по банков път или чрез банкова карта.

3. Да бъде приложен Формуляр за право на отказ съгласно чл. 52, ал.2 и ал.4 от ЗЗП. Примерен формуляр можете да намерите тук:
https://marbg.com/Forma-Vrushtane.pdf

4. Стоката да бъде изпратена за сметка на клиента, без наложен платеж, за да можем да приемем пратката и да проверим състоянието ѝ – да е в оригиналната си опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката. В последствие сумата се възстановява чрез ППП или по банков път.

5. Правото на отказ от договор и връщане на продукти не се прилага за продукти за лична хигиена, като запечатани стоки, свързани с хигиената или защита на здравето съгласно чл.57, т. 5 от ЗЗП.

6. Връщаните стоки трябва да бъдат изпращани до фирма “Венн 31” ООД до обслужващия ѝ офис на Еконт (Дружба Илия Бешков, ж.к. Дружба 2, ул. Илия Бешков 12, до м-н Мания). В случай на изпращане до друг офис на Еконт, или до адресът на кореспонденция на фирмата, Еконт начислява допълнителна такса от 3.30 лв. за пренасочване до офис, която ще бъде удържана от клиента

7. Връщането е безплатно (покрива се от MarBG.com) само при изпращане от офис на куриер (при изпращане от адрес транспортните разходи следва да бъдат за сметка на Клиента), както и единствено при използване на предварително подготвена от Търговеца товарителница за връщане.

MarBG.com си запазва правото да отхвърли всеки продукт, който не е върнат в съответствие с гореописаните условия.

© MAR е запазена марка на "Венн 31" ООД. 2023